Hjem Vår organisasjon Personvernerklæring

Personvernerklæring

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes direkte til deg som person, for eksempel navn, personnummer, adresse, telefonnummer og lignende.

Behandling av personopplysninger er regulert av personopplysningsloven. Her informerer vi om hvordan Telemark kommunerevisjon IKS behandler personopplysninger.

Personvern for brukere av våre nettsider

Informasjon om brukere av våre nettsider

Vi samler ikke inn informasjon om hvem som bruker våre nettsider.

Informasjonskapsler

En cookie, eller informasjonskapsel, er liten kode som lagres som en tekstfil på pc-en din. Gjennom den kan informasjon fra den pc-en som besøker en nettside lagres og oppbevares til neste gang nettsiden besøkes av den samme pc-en. Vi bruker cookies for at nettsiden skal vises raskere, kjenne igjen deg og dine innstillinger når du besøker den.

Ved å bruke nettsiden godtar du bruk av cookies. I din nettleser kan du velge å ikke tillate at cookies lagres på din pc. Det vil ikke ha noen konsekvenser for vanlig bruk av vårt nettsted.

  

Håndtering av personopplysninger ved utførelse av revisjonstjenester

 Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig i Telemark kommunerevisjon IKS er daglig leder.

Formål og rettslig grunnlag

Formålet med vår behandling av personopplysninger er å utføre våre oppdrag etter kommuneloven i samsvar med kravene i gjeldende lovverk og revisjonsstandarder.

Vårt rettslige grunnlag for å behandle personopplysninger er kommuneloven § 78, sjette ledd og kommuneloven § 80 andre ledd, som gir revisor rett til å kreve enhver opplysning fra kommunen og fylkeskommunen eller selskaper som de eier.

Typer personopplysninger

Hvilke typer personopplysninger vi behandler er avhengig av hva vi trenger for å revidere kommunens regnskap, utføre et attestasjonsoppdrag, gjennomføre en forvaltningsrevisjon eller en selskapskontroll. For å utføre våre oppgaver må vi behandle personopplysninger om ansatte i de enhetene vi reviderer og om innbyggere i kommunene.

Innsamling av informasjon

Telemark kommunerevisjon IKS innhenter informasjon fra kommunene og fylkeskommunen og andre organer som vi reviderer (kirkelige fellesråd, stiftelser og legater) og fra selskap som kommunene eller fylkeskommunen eier.

Utlevering av informasjon

Alle som jobber i Telemark kommunerevisjon IKS taushetsplikt etter forvaltningsloven, jamfør kommuneloven § 78, sjuende ledd. Taushetsplikten gjelder noens personlige forhold og forretningshemmeligheter.

Vi rapporterer om vårt arbeid til kontrollutvalget i kommunen i samsvar med kommuneloven § 78. Det er sjelden revisors rapporteringer inneholder personopplysninger.

Telemark kommunerevisjon IKS utleverer ellers ikke personopplysninger til tredjepart.

Oppbevaring

Vi oppbevarer personopplysninger bare i den utstrekning det kreves for å dokumentere arbeidet vårt i samsvar med gjeldende krav. I forbindelse med våre oppdrag innhenter vi informasjon fra ansatte i de reviderte enhetene. For disse personene oppbevarer vi personopplysninger som navn og epost-adresse og den informasjonen de har gitt i forbindelse med revisjonsarbeidet.

Så langt det er mulig dokumenterer vi ellers vårt arbeid ved hjelp av referanser til dokumentasjon som er arkivert hos den vi reviderer, eller ved beskrivelse av revisjonshandlinger og funn. Slik dokumentasjon inneholder som hovedregel ikke informasjon som kan knyttes til enkeltpersoner. Dette skal oppbevares i 10 år, som lovpålagt dokumentasjon av det revisjonsarbeidet vi har gjort, jf. forskrift om revisjon av kommuner og fylkeskommuner § 10. 

Innsyn og retting

Du har rett til innsyn i opplysninger om deg som vi behandler, jamfør personvernforordningen kapittel III, avsnitt 2. Innsynsretten kan være begrenset, jf. personopplysningsloven § 16.

Du kan ha rett til å få rettet og slettet personopplysninger. Reglene om retting og sletting står i personvernforordningen kapittel III, avsnitt 3 og personopplysningsloven § 17.

Hvis du har grunn til å tro at vi behandler personopplysninger om deg, og du vil kreve innsyn i disse, ta kontakt med vårt personvernombud.

Personvernombud

Telemark kommunerevisjon IKS har personvernombud. Personvernombudet har som oppgave å påse at behandling av personopplysninger foregår i henhold til gjeldende lover og regler.

Om du lurer på noe rundt vår behandling av personopplysninger, eller du har innspill til oss vedrørende dette temaet, kan du kontakte vårt vårt personvernombud på epost: gerd.smedsrud@tekomrev.no.